Pagina's

donderdag 19 januari 2012

Vaatwasser


Onze vaatwasser is sinds zo’n jaar of 2 niet meer in gebruik als vaatwasser.
Niet omdat we dat heel bewust gedaan hebben.

Manlief was n.l. net gestopt met werken toen de vaatwasser stuk ging.
Omdat manlief het niet erg vind om de afwas te doen vond hij het niet nodig om een nieuwe aan te schaffen. Even daarop ging hij voor een paar weken naar Oostenrijk en toen vond ik het toch minder L. Maar ik heb het volgehouden en tot op de dag van vandaag is er geen nieuwe.

Maar wat doe je dan met een vaatwasser die het niet meer doet?
We hebben even overwogen om hem eruit te halen en er een kastje van te maken.
Maar omdat we niet zeker weten of we in de toekomst misschien toch weer een willen hebben we dit maar niet gedaan.
En waar vind je een deurtje die hiervoor past? En een gordijntje vond ik maar niets.

onze schoonmaak 'kast'
Staat hij dan zomaar te staan?
Nee, we gebruiken hem toch als kast. Alle schoonmaakmiddelen stonden eerst op de plank in de wc. Voor mij een prima plek omdat ik er toch bij kon en alles zo hoog weg stond. Manlief is echter een stuk kleiner en omdat hij het meeste schoonmaakwerk doet is het wel handig als hij erbij kan.
Dat kan nu dus ook.
Wel moeten we er nu voor zorgen dat we de klep steeds goed dichtdoen zodat deze gewoonte al is ingesleten voor dochterlief ‘op stap’ gaat.

Hebben jullie ook voorwerpen die je niet gebruikt waarvoor ze eigenlijk bedoeld zijn?

7 opmerkingen:

 1. Ik vind het wel een goeie!
  Nee, ik heb genoeg kastruimte, dus kan ik de vaatwasser gewoon gebruiken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het ook wel een slimme oplossing!
  Bij ons gaat het anders gebruiken niet verder dan een oude tandenborstel die ik gebruik om lastige plekje in de badkamer schoon te maken, zoals de randjes van de douche-cabine en zo. Verder volgens mij niet echt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb zo'n hangende schoenenkast van ikea in de badkamer hangen, naast de wastafel. In plaats van schoenen heb ik in elk vakje een opgerolde handdoek zitten. In de onderste 2 vakken heb ik laatjes zitten (die je er los bij kunt kopen bij Ikea) En daar heb ik wc rollen in zitten. Ik heb niet genoeg ruimte voor een badkamerkast en zo kan ik toch mn spulletjes kwijt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, ik gebruik een Hema-broodtrommeltje (die met het elastiek erom) om mijn breiwerkje in te bewaren. Er passen precies een bol sokkenwol, de sok waar ik mee bezig ben, een schaartje, centimeter, naalden en de stekenmarkeerders in. Dan moet je wel weten: Ik brei met korte naaldjes i.p.v. lange. Anders zou het natuurlijk niet passen. Maar het is heel erg praktisch. Geen naalden die uitsteken, alle steken blijven netjes zitten en het is erg makkelijk om mee te nemen. En leuk de reacties, je ziet iedereen verontwaadigd kijken, als ik buitenshuis ben en mijn breiwerkje pak. Zo van:"gaat zij hier in het café d'r eigen boterhammen opeten?" Haha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij gebruiken hem ook niet zo vaak meer, hij heeft het een poosje terug opgegeven en met de hand is vaak wel net zo lekker en schoner ook. Waarschijnlijk doet hij het straks wel weer, als we een keer proberen, maar tot nu toe voel ik de behoefte ook niet. Dit werkt prima en scheelt ook stroom. Wij gebruiken hem nu niet voor iets anders, maar onze keuken is meer dan groot genoeg voor onze spullen, dus het is ook niet echt nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Creatieve oplossing toch?? Kan me voorstellen dat je liever een vaatwasser ziet dan een leeg gat. En zo doe je er ook nog iets mee!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb er nog nooit een gehad en het niet is dat ik die niet graag wil hoor, ik haar afwassen :-) Maar het probleem is meer waar moet het staan en dan moet en bodig breekwerk komen. Dus nog gewoon normaal afwassen hier.

  Ik gebruik de oude schuifbakken, onderin uit een oude ijskast die al de deur is, voor opslagbakken in de kelder (voor poezendingen zoals borstels, vloooienspul en zo. De andere voor voorraad supplementen die niet meer in het medicijnkastje passen.
  Een la in de aanrecht gebruik ik als broodla. Hierin liggen de broodplanken, een peperkoekblik met plastic broodzakjes, brood enz.
  Ik heb heel lang ook een grote plastic bak om foto's te ontwikkelingen (van de kringloop) als kattenbak gebruikt omdat ie twee maal zo lang was als een normale kattenbak.
  Senseoblik (heb geen senseoapparaat) voor noten.
  In de tuin krijgen ijzeren voorwerpen nog een tweede leven: wasketel, teil, emmers, verroeste vergiet, oude gedraaide hoge standaard als steunpaal,die in de kamer heeft gestaan en waarvan bijna alle kelkjes waar waxinelichtjes in lagen stuk zijn.
  Maar het ergste is de badkamer boven die ik niet kan gebruiken i.v.m. de afvoer die helemaal vernieuwd moet worden en anders aangesloten moet gaan worden naar het hoofdriool (loopt nu eerst door het huis, dan achterom en weer naar voren, nog loden leidingen ook). Dus niet meer in gebruik (heb ook douche nog beneden). Die kamer gebruik ik nu voor opslagkamer zolang tot het opgeknapt kan worden.

  Marianne (consuminderen met)

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat.