Pagina's

maandag 2 januari 2012

contant of pin?

Allereerst wens ik je alle goeds toe voor het nieuwe jaar. Dat het mag brengen wat je ervan verwacht.


Nu ik de laatste bonnetjes van december aan het inboeken ben zie ik dat ik door met pin, of juist contant te betalen toch weer wat centjes heb bespaard.

Nu heb ik daar bij de kassa vaak geen erg in maar volgens mij kan je daar op jaarbasis toch best wat op besparen.
Met de pin betaal je namelijk altijd het volle bedrag maar in contanten betaal je, net hoe het wordt afgerond, juist meer of minder.
Dus zeker iets om in het vervolg wat meer erg in te hebben.


Om niet te veel geld uit te geven wordt vaak de tip gegeven om het bedrag voor de boodschappen in je portemonnee te doen en contant te betalen.
En dat het werkt staat voor mij wel vast. (hoewel..  als ik veel geld in m’n zak heb wil ik ook wel eens wat ‘extra’s’ nemen omdat ik het idee heb genoeg geld te hebben)

Toch kan ik me ook met de pin redelijk beheersen. Maar dat zal waarschijnlijk ook komen omdat ik aardig op de hoogte ben van de prijzen en dus thuis al kan berekenen wat ik kwijt ben (lang leve de rekenprogramma’s :))

Sta jij bij de kassa wel eens te twijfelen of je met pin of contant zal betalen?

8 opmerkingen:

 1. Soms... maar meestal vind ik het wel makkelijk om ook wat contant in de knip te hebben. Als ik zakgeld moet betalen of naar de markt ga, daar kun je in dit dorp alleen nog maar contant betalen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik betaal altijd contant en neem nooit teveel mee zo kom ik nooit in de verleiding om spullen te kopen die ik niet nodig heb, En geloof me dat scheelt ook op jaarbasis!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik maak altijd eerst het contante geld op wat ik in mijn portemonnee heb (bv. door een marktplaats-verkoop). Daarna grijp ik pas naar mijn pinpas. Ik heb er ook geen moeite mee om me te beheersen als ik alleen met pin kan betalen.
  Ik heb het wel een tijdje geprobeerd om er op te letten of het goedkoper was om te pinnen of contant te betalen, maar dat vond ik erg omslachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik pin vrijwel alles, dan kan ik op het bankafschrift ook precies zien waaraan ik geld uitgeef. Wat ik contant in mijn portemonnee heb weet ik niet precies waar het vandaan komt of waar het heen gaat en ik heb nog niet veel zin om dat ook bij te houden, zoveel is dat niet :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Met contanten in mijn portemonnee verdwijnt het geld veel sneller... en waaraan kan ik later niet meer terugdreggen. Dus ik pin en weet precies wat ik gedaan heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik pin vrijwel alles. Thuis hou ik alles per maand bij in een excellbestand. Zo ben ik altijd op de hoogte van mijn financiele wel en wee.

  Jullie ook een goed, gezond en gelukkig 2012!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik reken bijna altijd contant af.
  Voor mij is pinnen al snel een onoverzichtelijke rij van uitgaven, Ik tel thuis hoeveel ik in mijn portemonnee heb. Ook het kleingeld! Ik weet dus precies hoeveel ik te besteden heb en anders wordt het blozen aan de kassa. Geen impulsaankopen. Kan niet.
  Ik neem ook de tijd om contant te betalen. Iedereen is altijd maar gehaast. Dat met energie verdiende geld is kostbare levensenergie en je tijd. Dus als ik dan mijn kleingeld even moet uittellen dan wachten ze maar.Omdat ik al weet hoeveel kleingeld er in dat vakje van mijn portemonnee zit valt dat overigens reuze mee.
  Ik probeer zoveel mogelijk afgepast te betalen, dan doe je op de een of andere gekke manier ook langer met je geld. Vraag me niet hoe dat zit..
  Het werkt bij mij erg goed. Mijn bankrekening is er sinds ik dit doe (nu al een dik jaar) aanzienelijk veranderd in de plus.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bedankt voor al jullie reacties.
  Het is dus voor iedereen heel verschillend wat het beste werkt.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat.