Pagina's

woensdag 7 december 2011

Van een goed doel en de vaat

Een beetje raar kopje maar dat is waar ik vandaag tussen alle bedrijven door mee bezig geweest ben;

Goed doel
Sinds de start van dit blog ben ik ook erg benieuwd naar de verhalen van anderen. Er zijn diverse blogs die nu in het rijtje van m’n favorieten staan en bijna dagelijks door mij worden bezocht op zoek naar nieuwe verhalen (hoe zo nieuwsgierig J).

Via een van die blogs kwam ik op de site van :
bijguusjethuis Ze heeft een give-away georganiseerd voor het goede doel: nl de kanjerketting. Hoe meer mensen een reactie achterlaten op haar blog, hoe meer geld er naar het doel gaat. Help je mee?

De vaat
Met al het kraambezoek staat er regelmatig vaat te wachten. Nu wilde ik vanmorgen eens lief doen en de vaat wegwassen (‘k heb nl een bloedhekel aan de vaat). Manlief heeft nl gister voor 3 dagen eten gekookt en de vaat nog niet weggewerkt.

Door deze vaat dacht ik weer aan een tip die manlief me laatst gaf; 
Na zo’n nachtje zijn vooral de pannen waar aardappels in hebben gezeten flink aangekoekt. Nu kan je ze voorspoelen en flink schrobben (dat kost nogal wat water en energie) maar met een heel klein beetje water kom je al een heel eind.

Zet in de vuile pan een klein laagje heet water en doe de deksel op de pan. Door de warmte/waterdamp laat het zetmeel heel makkelijk los. Zelfs als het water ondertussen weer is afgekoeld.

zo had ik snel de vaat weg gewerkt voor m'n collega's op de stoep stonden.

1 opmerking:

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat.