Pagina's

donderdag 22 december 2011

en we gaan gewoon door

Vorige week ben ik begonnen aan 'een kastje per dag'
We zijn weer een week verder dus even een kort verslag:

1dag pauze
Vrijdag nam ik even pauze

Dag 8. kerstspullen
Stond de kerstboom al sinds ik de kledingwissel heb gedaan klaar. Hij moest nog wel versiert worden. Dat heb ik vandaag gedaan. Gelijk de doos maar uitgezocht en alles weer netjes gemaakt. De minikerstballen worden 'kerstgroeten'  voor m'n collega's.  1 ding gaat er weg. Het zit er al jaren in (ooit eens gekregen) en ziet er leuk uit maar ik weet eigenlijk niet wat ik er mee moet. Iemand evt. nog een idee (voor dat ik het weggooi)?

Dag 9. rust
Heerlijk wat weggelezen en verder genoten van het opgeruimde hoekje en de sfeer wat een kerstboom altijd uitstraalt.

Dag 10. een vroege klus
Vanmorgen al bijtijds door dochterlief gewekt voor de eerste voeding. Omdat ik daarna niet in slaap kon komen gelijk maar begonnen met m’n ‘kastje’. Dit keer de andere hoek van de kamer en daar staat een dressoir. Omdat ik de bovenkant nog wel eens gebuik als bergplaats is dit het kastje voor vandaag.
Alles eraf en uitgezocht. Wat er niet hoorde waren vooral spullen die te maken hadden met dochterlief uit de kraamperiode. Deze gaan in het zwarte mandje en binnenkort hoop ik hier een mooi scrapbook van te maken.
Om half 8 was ik klaar en had ik weer tijd voor andere zaken.

Dag 11. gebruiksaanwijzingen en garantiebewijzen
Ik was van plan om me eens te storten op het zwarte mandje. Deze wordt alleen maar voller en die wil ik nu toch echt eens leeg zien te maken.
Maar omdat ik voor manlief op zoek was naar de gebruiksaanwijzing voor de elektrische kachel deze doos gelijk maar uitgezocht.

Dit was geen overbodige luxe. De doos was zo vol dat er zelf bonnen op de doos lagen. Nu kan de doos weer netjes dicht en past er zelfs nog wat bij.

Dag 12. verkoop
Na gister al wat dingen te koop te hebben aangeboden (zie vorig blog ) Vandaag nav de garantiebewijzen ook een (tafel-)biljart en gitaar te koop gezet.
Als deze verkocht zijn heb ik zo toch weer opgeruimd en komt er gelijk plaats vrij (niet dat deze dingen heel veel plaats innemen maar toch)
Verder een klein begin gemaakt met het zwarte mandje wat nu toch wel heel erg begint uit te puilen.

Dag 13. zwarte mandje en verzekeringen
Vandaag was toch echt het zwarte mandje aan de beurt. De afgelopen dagen waren er alleen dingen bij gekomen en niet er uit.
Bovenop lag de map met verzekeringen omdat ik wilde kijken of ik nog wat kon besparen. Gelijk de oude polissen verwijderd en in de bewaardoos gedaan (gaan pas na een paar jaar weg) verder gelijk een mail verstuurd naar onze contactpersoon met de vraag of hij nog wat kon betekenen. Als ik daar bericht van krijg ga ik ook nog bij andere verzekeraars kijken (je betaald tenslotte ook voor de tussenpersoon) maar dan heb ik wel een begin punt.
Verder bleek het vooral opruimwerk en is het mandje nu dus weer leeg !!

Alleen de spullen van dochterlief zitten er nu nog in.
Ik wacht nog even tot de foto's binnen zijn en dan kan ik aan de slag.
Ik zal bij het opruimen vast nog een mooie map of ordner vinden die ik kan gebruiken voor haar scrapbook.
Papier heb ik zat dus daar hoef ik geen spullen voor te kopen (en ruimt dus toch ook weer op ;))

3 opmerkingen:

  1. Je hebt heel wat gedaan de afgelopen dagen. Wel lekker hoor, dingen ordenen en opruimen, ziet het er gelijk weer netjes uit (bovenkant dressoir) e.d.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je bent goed bezig hoor! Ik heb je blog ook in mijn volglijstje gezet. Fijne feestdagen alvast!

    BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat.