Pagina's

maandag 21 maart 2022

weer met plezier naar school?

klaar voor school
Na de voorjaarsvakantie is dochterlief op haar nieuwe school begonnen.

Wat een verschil..

Ze slaapt beter, eet beter en.... 's morgens geen strijd meer om op tijd klaar te zijn. Ze is vaak al voor de wekker wakker en staat regelmatig al buiten voordat het daadwerkelijk tijd is.

Als voorbereiding op haar nieuwe school vroeg ze om een nieuwe pauze en lunch set en een nieuwe pennen etui (hoewel ze die van haar oude school had meegenomen en eerder ook al had gekregen). Volgens manlief was ze ook toe aan een nieuwe rugzak.

Het is even wennen nu de wekker een stuk vroeger staat maar door 's avonds echt op tijd naar bed te gaan lukt het zelfs mij 😀.

Zo thuis gaat het dus een stuk beter maar van school hoor ik nog niet veel. 2x heeft ze een flinke uitbarsting gehad toen er iets onverwachts gebeurde. Heb zelf het idee dat ze op school zelf nog heel erg gespannen is of dat ze  meer overprikkeld is dan we beseffen.

Zo komt ze elke dag moe thuis, dus het kost haar dus echt wel energie, ondanks dat ze in een klas is geplaatst waar ze op leergebied even een stapje terug mag doen.

Hopelijk mag het allemaal goed gaan en gaat ze weer met plezier leren. We weten dat ze het kan en we gunnen haar daarin ook het allerbeste. Niet alleen op het gebied van kennis uit de diverse vakken maar ook om te leren omgaan met haar autisme en wat ze daarbij nodig heeft.

Vandaag is de lente begonnen. Een nieuw begin...

Ben jij ook aan wat nieuws begonnen?



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat.