Pagina's

maandag 6 december 2021

kerstversiering (1)


Hebben jullie er ook al zo'n zin in... om je huis weer aan te kleden met lichtjes en versiering.🎄

Zelf vind ik het in deze donkere dagen altijd fijn om een lichtje in huis aan te hebben. Voor de gewone verlichting vind ik het soms nog te vroeg maar zeker met de regen van de afgelopen week is het wel heel snel schemeren.

Afgelopen zaterdag de kerstboom maar vast neergezet. Dochterlief vroeg namelijk al heel de week om de kerstboom (Zou het een stille hint zijn naar de rust van de kerstvakantie?)

plaatjes van pixabay maar heb zelf ook zulke ballen
Het had de hele dag geregend, dus donker in huis, dan is het extra gezellig met die lichtjes op de achtergrond. Deze keer werd het rood met goud.

Maar nu moet je niet denken dat ik elke keer nieuwe decoraties koop.... 

Jaren geleden heb ik een kunstkerstboom gekocht. Omdat ik zelf niet zo dol ben op goud koos ik toen voor zilver en blauw. Naast de ballen die ik toen kocht kwam er regelmatig wat bij met speciale herinneringen (een aantal gekregen van een bewoner van het huis waar ik toen werkte, 3 delftsblauwe gekocht op de kerstmarkt in de mergelgrotten tijdens een uitje met de PV etc).

 Na ruim 10 jaar ging de boom steeds meer lijken op zijn natuurlijke voorbeeld. Hij viel namelijk steeds meer uit 😁. Ondertussen had ik manlief leren kennen en was ook dochterlief erbij gekomen en werd het tijd voor een nieuwe boom. 

Terwijl ik samen met manlief een nieuwe uitzocht. ('t ja een echte vond en vind ik nog steeds een beetje jammer van de boom die omgehakt/uitgegraven wordt en vaak maar een kort leven heeft) vertelde hij dat hij toch graag ging voor een traditionele kerstboom met goud en rood. We kochten daarom de gewenste aankleding en spraken af dat we jaarlijks afwisselen. En zo komt het dus dat het dit jaar rood met goud is.

Heb jij vaste versiering voor de kerst?

7 opmerkingen:

 1. Mijn. Kerstboom staat al bijna drie weken gewoon omdat ik er blij van wordt. Ik heb een kunst ondertussen al een jaar of 20 denk ik. Ben begonnen met matgoud doorzichtig met veren erin en roestbruin. Ondertussen is dit aangevulf met donkerblauw mar en donkerbauw glimmend en zitten er een tien eekhorens in en 20 uiltjes. Heb nu al een paar jaar deze opzet zo en dit is echt helemaal mijn boom. Daarnaast twee strengen met hele kleine ledlampjes welke iets afwijken van kleur. Zo gaaf. Mijn tip is zorg dat de ballen echt vrij hangen niet dat ze tegen takken aantikken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, waarom zou je wachten tot na de Sint. Wat mij betreft mag hij het hele jaar blijven staan :) ('tis dat ie zoveel ruimte inneemt) maar zeker als het zo vroeg donker wordt is het heerlijk om die glinsterende lichtjes te zien. Daar wordt je zeker blij van. Klinkt leuk je boom.

   Verwijderen
 2. Klinkt erg leuk. Fijn als iets helemaal bij je past. Dan hoeft er ook niet zo nodig iets te veranderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben allerlei versieringen voor de kerstboom in verschillende stijlen en kleuren. Een paar jaar geleden mochten de kinderen kiezen wat er in de boom ging, maar ik was niet zo tevreden met het resultaat. Ik leed een paar weken in stilte (meestal) en was echt niet blij met de boom. Het jaar daarop besloot ik om lekker mijn eigen smaak te volgen en versierde de boom helemaal in zilver en wit, met een paar nieuwe toevoegingen aan de collectie. Maar toen vonden de kinderen de boom LELIJK. Dus sindsdien proberen we een compromis te bereiken. Wat nog niet echt gelukt is ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. tja ieder z'n smaak. Hier heeft de boom ondertussen alleen z'n lichtjes, slingers, van die zuurstokjes (smaken heel sterk naar de pepermunt dus niet zo lekker maar wel mooi voor de sier :)) en een rode piek. Toen was ik het zat en aangezien man- en dochterlief het blijkbaar wel best vinden vind ik het helemaal prima.

   Verwijderen
 4. Wat mij betreft alleen rood en zilver. Dat zijn mijn lievelingskleuren en meer kleuren vind ik te druk worden. Soms komt er een knutsel van de kinderen erbij in een andere kleur maar het volgende jaar zijn die weer vergeten en kan ik ze wegdoen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja, dat is handig als ze het vergeten. Heb hier je 'Griekse' kersthanger nog. Die zit in de doos van 'goud' maar die hangt dus dit jaar ook niet in de boom ;)

   Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat.