Pagina's

maandag 26 februari 2018

zelf poedersuiker maken

Tijdens het rondsnuffelen op internet was ik het al eens tegen gekomen.
Het zelf maken van poedersuiker.

Omdat ik zelf best wel wat poedersuiker nodig had voor een recept wilde ik het wel eens uitproberen.

Wat heb je er voor nodig?
- suiker
- koffiemolen.
zelf heb ik een handmolen maar elektrisch schijnt ook heel goed te werken. Ergens las ik zelfs dat iemand het met een staafmixer deed (wel zorgen dat je de opening goed afdekt tegen het stuiven)

Hoe werkt het?
Doe wat suiker in de koffie molen en dan maar draaien.
In het bakje vind je dan vanzelf de poedersuiker.

Het is een werkje als je het met de hand moet doen maar ik liet die van mij gewoon op het aanrecht staan. Elke keer als ik in de keuken moest zijn draaide ik een paar rondjes en zo kwam het werk vanzelf af.
Het is iets sneller klonterig en volgens manlief iets minder fijn maar het voldoet prima.

Heb je alle tijd dan spaart het je wel geld uit omdat een kilo suiker goedkoper is dan een busje poedersuiker. Met een elektrische maler gaat het een stuk sneller net als met een staafmixer. Maar ik vraag me af of je alles in een keer fijn hebt of dat je het dan steeds door de zeef moet halen.

Heb jij wel eens zelf poedersuiker gemaakt en hoe doe jij het?

7 opmerkingen:

 1. Ik heb jaren geleden ook nog bloemsuiker gemaakt door kristalsuiker te malen in de blender van mijn Kenwood. De eerste keren totaal geen probleem en bloemsuiker tegen de prijs van kristalsuiker. Toch ging het een keer mis en werd het plastieken stuk waarmee te blender op het apparaat past te heeft en was deels gesmolten. Gevolg : zowel blenderbeker als het connectiestuk van de kenwood zijn totaal niet meer bruikbaar.... Ik laat het niet herstellen want 't komt vrij duur uit. Sindsdien maak ik geen bloemsuiker meer zelf want ik wil niet het risico lopen om nog eens een mixer of blender stuk te maken. De laatste keer dat ik bloemsuiker maakte, was het dus zeer dure bloemsuiker.....liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij doen zo lang met een bus poedersuiker dat ik het eerlijk gezegd niet echt de moeite waard vind. Maar als je vaak poedersuiker eet zal het vast veel schelen :)

  Wat we wel zelf maken is kaneelsuiker: gewoon een schepje kaneel door wat suiker heen.... Daar ga ik dan niet extra voor betalen in de winkel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik maak zelf altijd vanillesuiker door een in vier gespleten vanillestokje in een glazen pot met kristalsuiker te steken. Goed afsluiten en een aantal weken, maanden laten staan. De smaak van de vanille trekt in de suiker en je hebt veel gezondere vanillesuiker of de gearomatiseerde vanillesuiker die je koopt. liesbet

   Verwijderen
 3. Ja hoor, heel regelmatig, alhoewel ik ook eigenlijk altijd wel een bus poedersuiker van de Lidl in huis heb. Ik gebruik het veel voor bakken. Ik gebruik een electrische bonenmaler. Ik weet niet beter, mijn moeder deed het ook zo. Deze, maar dan de uitvoering van 30 jaar geleden ;-) https://tinyurl.com/y7arwqgy

  Mirjam :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee, nog nooit maar het lijkt me zeker handig om te doen als ik eens verlegen zit om poedersuiker hier op het platteland!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb weleens poedersuiker in de elektische koffiemolen gemaakt, maar er kwam zo'n vies aluminium-/metaalsmaakje aan dat ik het bij die ene keer heb gelaten en gewoon een busje van de Lidl in de kast heb staan.
  C@th

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja :)... Al jaaaaren ;). Altijd met de elektrische koffiemolen. Het kan ook met een vijzel, staafmixer of blender ;)... Ik heb er eind december vorig jaar een blog over geschreven :)...

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat.