Pagina's

maandag 2 mei 2022

belastingdienst

Voor 1 mei moet de belastingaangifte worden ingeleverd en zoals elk jaar wordt hij op het allerlaatst ingevuld. Uitstelgedrag?

Al jaren vul ik zelf onze belastingaangifte in en zoals elk jaar zit ik er tegenaan te hikken. Geen idee waarom eigenlijk. Het uitzoekwerk? Valt elke keer weer reuze mee.

plaatje: pixabay

De allereerste keer dat ik hem invulde had ik er niet zo'n moeite mee. Vond het leuk om te zien dat we een mooi bedrag terugkregen van de belastingdienst. Waar het fout is gegaan? 

Misschien zit daar de 'fout'. Elk jaar krijgen we minder terug terwijl ik er elk jaar ook op reken, zodat we daar onze verbouwing/opknapwerk mee kunnen financieren. 

Naast dat we steeds minder hypotheekrente aftrek krijgen merk ik ook dat manlief minder geld krijgt. Nu werkt hij niet dus dat hij zorgtoeslag krijgt is al mooi meegenomen. Daarnaast krijgt hij een soort 'aanrechtbelasting' maar ook die wordt afgebouwd en zal volgend jaar verdwijnen (lees ik op de site van de belastingdienst).

Ik zal dus op zoek moeten gaan naar andere mogelijkheden om geld te genereren. En allereerst is dat de bestaande inkomsten  en uitgaven goed bekijken. Ongemerkt sluipt er toch weer van alles binnen.

Vul jij zelf de belastingaanslag in en heb jij moeite met het invullen van de belastingaanslag of draai je je hand er niet (meer) voor om? 

1 opmerking:

  1. Wij doen altijd belastingaangifte in de eerste week. En meestal met 15 minuten klaar, omdat alles vooringevuld is en het de afgelopen jaren ook steeds klopte. We kregen een mooi bedrag terug en is vorige week al door de belastingdienst gesotort.

    BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat.