Pagina's

maandag 24 februari 2020

speelgoed


Kind, Toren, Bouwstenen, Blokken, Houten BlokkenIn de loop van de jaren komt er toch aardig wat speelgoed het huis binnen. Verjaardagen, feestjes, kringloop bezoek, acties op school of gewoon zomaar van iemand gekregen.

Maar als je goed oplet merk je dat veel speelgoed niet of amper wordt gebruikt en soms zelfs nog in de verpakking in de kast ligt.


Op haar laatste verjaardagsfeestje is dochterlief verwend met diverse boekjes, pennen, stiften, kralen etc. Maar op een paar stickers na ligt alles er nog net zo als toen we het even hadden weggelegd. Het waren dan ook geen dingen die op haar verlanglijstje stonden.

Ze is al jaren weg van Paw Patrol en afgelopen verjaardag vroeg ze dan ook om het vliegtuig hiervan. Omdat ze zoveel met de poppetjes speelt vonden we het verantwoord om zo'n duur cadeau te doen (ze blijven blijkbaar populair en dus de prijs ook)

Op dit moment zijn we aan het sparen voor zo'n kinder-action-cam. Ze is dol op vlogs en speelt de filmpjes graag na en zou graag haar eigen kanaal op YT hebben :)
Spaarvarken, Geld, VarkenWel hoop ik dat ze de camera ook echt gaat gebruiken. Ze komt bv niet dagelijks om onze telefoon vragen om daarmee filmpjes te maken.

Ik betrek haar daarom ook bewust bij het sparen en we nemen er de tijd voor (spaar via online spaarprogramma's voor extraatjes sinds haar geboorte. Het geld wat we aankomende periode sparen is nu voor de camera)
Dan hoop ik dat het op tijd duidelijk wordt of ze het echt wil.

En op haar volgende verjaardag de kinderen maar wat hints geven voor een cadeautje dat wel gebruikt gaat worden ;)

Ligt er bij jouw ook ongebruikt speelgoed in huis of heb jij er een goed systeem voor bedacht?3 opmerkingen:

  1. Hier probeer ik altijd geld te vragen zodat ze een wat duurder cadeau kunnen aanschaffen. Dochter kocht 7 jaar geleden een iPad van haar verjaardagsgeld, zwemdiploma geld, sinterklaasfeest en kerstfilm. Met de laatste twee feestjes was er echt wel een klein cadeautje waar ze net zo blij mee was als een duur cadeau maar deed ik de rest van t geld bij haar spaardoel. Ze maakte zelf de familie goed duidelijk waar ze voor spaarde. Kan je vertellen hij werd dag en nacht gebruikt en ze was er zeer zuinig op. En ik ik was blij dat er geen bergen troep in mijn huis kwam.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tobias heeft erg veel speelgoed en speelt inderdaad niet overal mee. Soms helpt het om te rouleren, dus niet al het speelgoed in zicht maar af en toe afwisselen.

    De laatste tijd gooi ik ook wel eens iets weg als hij er niet is. Speelgoed dat al maanden vergeten is. Want als hij het eenmaal ziet, dan wil hij het toch weer houden

    BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat.