Pagina's

maandag 21 februari 2022

veranderingen

Bedankt voor het medeleven n.a.v. het verlies van onze (schoon-)vader en opa.

Het verliezen van een vader en opa heeft best wel impact maar er staan, op korte termijn, nog meer veranderingen op stapel.

Dochterlief krijgt vanwege haar autisme (ASS) extra begeleiding op school (rugzakje of hoe het tegenwoordig heten mag 😀) maar zo tegen de herfstvakantie kregen we het bericht dat het niet goed ging.

Elk leerjaar had ze wel iets wat ze lastig vond maar met speciale aandacht wist ze er steeds overheen te komen en zo heeft ze het al tot groep 6 kunnen redden. Of de stof te lastig werd (problemen met de tafels), haar lichaam haar teveel bezig hield (veel tandwisselingen), een combinatie of iets anders??? we weten het niet. Feit is dat ze ook met de extra ondersteuning niet tot leren komt. We hebben het geprobeerd met meer rust op school en wat kortere lesdagen maar ook dat had geen resultaat.

Dus zijn we voor de kerstvakantie gestart met het rondkijken naar speciaal onderwijs. We hebben de 'luxe' dat er 3 scholen voor SBO in de buurt zitten. Overal werden we hartelijk ontvangen en uitgebreid voorgelicht en konden we onze vragen stellen. We konden ook in diverse klassen even een kijkje nemen en zo ook wat sfeer proeven. Uiteindelijk was er toch maar een waarbij we allebei met een heel positief gevoel van weggingen en waarvan we denken dat die het beste bij dochterlief past. 

De toelatingsverklaring (TLV) is afgelopen week afgegeven dus nu kunnen we ons gaan voorbereiden op de overstap. Dat betekent 's morgens nog vroeger opstaan, met een busje mee, papa of mama niet even dicht in de buurt als er iets aan de hand is. spannend dus. 

Maar eerst het afsluiten op de huidige school. Afgelopen vrijdag samen met de juffen even overlegt voor een speciale week voor dochterlief waarbij ze de dingen die ze leuk vind extra veel mag doen en ze vrijdagmorgen haar schooltijd hier (hopelijk) op een positieve manier kan afsluiten.

plaatje: pixabay

Hopelijk krijgt ze snel weer plezier in het leren.


 



 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat.