Pagina's

maandag 6 januari 2014

sloffen

Dochterlief trekt regelmatig haar sokken uit.
Nu is dat op zich geen probleem als ze maar warm blijft.
Nu is dat niet altijd het geval.
Dan pakt ze papa's sloffen.
Maar vanaf vandaag heeft ze haar eigen sloffen.
Gemaakt van een stuk onderlegger of molton wat ik kreeg bij diverse baby spullen.
Omdat ik niet weet wat het is heb ik het toen niet gebruikt maar nu kwam het goed van pas.
(Op de andere moet ik nog een hartje borduren maar we gingen weg)
Ze stapt er vrolijk op rond.  Nu benieuwd hoe lang het duurt.

Heb jij wel eens iets hergebruikt voor iets heel anders?

5 opmerkingen:

 1. Ja, dat noemen we "Hacken". Beroemd zijn de Ikea-hacks, daar is zelfs een website van.
  Ik maakte vogelvoederdingen en hangende plantenpotten van lege PETflessen, breide een tas van plastic tasjes die ik in repen knipte en van een kastje maakte ik een overdekte kattenbak, vaasjes voor waxinelichtjes van lege potten en een vliegenhor van bierdoppen.
  Ik bewerk nu oude bloempotten met fietsbinnenband. Ik heb een stuk aluminium om een voorruit sneeuwvrij te houden, maar ik heb geen auto, ik heb het voor een euro gekocht om een isolatiehoes te maken voor de campingpannetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Slim zeg! En ze zien er nog leuk uit ook.

  Ik heb wel eens een kapotte pan gebruikt als bloempot.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb van gastendoekjes + kussenslopen inlegkruisjes gemaakt en ik maak portemonneetjes van sap- of melkpakken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lakens verslijten op de ligplaatsen. Wordt de stof op die plekken wat dun dan scheur ik het laken in het midden in twee, draai de twee stukken zodat de niet versleten delen tegen elkaar komen te liggen en de dunnere plekken aan de buitenkant. Ik stik beide helften terug aan elkaar en werk af met een platte naad. Het laken kan zo hersteld nog een hele tijd gebruikt worden en niemand heeft last van de platte naad die in het midden van het laken zit.
  Uit volledig afgedankte lakens vooral dan flanellen haal ik schotelvodden : gewoon twee lagen op elkaar en afwerken en klaar is mijn schotelvod.
  De rest van het laken degradeer ik dan tot poetsvodden, klusvodden. Altijd handig...
  Versleten sponsen handdoeken worden getransformeerd tot ofwel gastendoekjes, washandjes, slabbetjes voor de kleinkinderen.
  Ik gebruik alles tot het zo goed als niet meer bruikbaar is en voor ik het effectief wegdoe haal ik al het bruikbare eraf : knopen, ritsen in goede staat, koordjes, koordstoppers, .... Labeltjes zijn goed om een gaatje te verstoppen.... Ik sorteer al die gerecykleerde zaken in plastieken dozen die ik van onze slager kreeg (doezen van vleessalades enz....)
  Ik stop kousen als ze dun worden of een gaatje hebben. Goede stopwol vinden is tegenwoordig niet makkelijk en ik koop daarom altijd identiek dezelfde sokken, zelfde kleur, zelfde samenstelling. Een versleten sok houd ik om het garen van het beengedeelte af te trekken. Ik rol dat op een kaartje en gebruik dat garen dan om een andere identieke sok mee te stoppen. Voordeel : kost niets, stopgaren is identiek dezelfde kleur of de te stoppen sok aangezien het garen van een kapotte sok komt die al vaak gewassen is en evenveel verkleurd is. De samenstelling van het garen is ook identiek aan de te stoppen sok dus eens de kapotte sok gestopt, zie je het amper....
  Voor ons eerste kleinkind maakte ik zelf wasbare luiertjes naar het model van een goedpassende kiddybips. De luiertjes heb ik gemaakt uit allerhande recyklagemateriaal : afgedankte flannellen lakens,inleggertjes van sponsen handdoeken zelfs van de 'voeten' van witte katoenen kousen met dubbel breiwerk. Kleinzoon had ene volledige collectie luiertjes in allerhande kleuren en motieven aangezien iedereen in de familie wel een paar afgedankte flanellen lakens had gegeven. De luiertjes kostten enkel de stikzijde, de velcro , een heleboel tijd en werden gemaakt met heel veel liefde.... Jammer genoeg was onze schoonzoon niet enthoesiast over wasbare luiers en ze hebben de hele collectie zelfgemaakte luiertjes in tweedehands verkocht en stapten over op wegwerpluiers omwille van het gebruiksgemak. Ergens in 't land ligt,kruipt of loopt er nu een kindje rond met wasbare luiertjes die ik nog gemaakt heb.... liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heb je er leuke slofjes van gemaakt zeg!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat.