Pagina's

zondag 2 december 2012

stookkosten

Wij wonen in een flat waarbij de verwarming via een centrale verwarmingsketel wordt geregeld (blokverwarming). Hierdoor heb je weinig grip op de stookkosten in het geheel.

Vorig jaar bleek dat de ketel nodig aan vervanging toe was en de vraag was wanneer die dan vervangen moest worden. Omdat we (VVE) niet wilden riskeren om midden in de winter in de kou te zitten (met 3 baby's op komst) werd besloten om het probleem gelijk aan te pakken.

bij de afrekening van dit jaar kon ik eindelijk zien of die vervanging ons de beloofde besparing heeft opgeleverd:
Al diverse jaren moesten we flink bijbetalen als de afrekening kwam (€300,- of meer. Zelfs toen we een jaar de kachel bijna niet hebben aangehad om te kijken of het scheelde)

Omdat meer mensen hier last van hadden (vooral de noord hoek) en mensen altijd willen besparen op hun onkosten was er al besloten dat de kachel zoveel mogelijk 's nachts uit ging (tot een bepaalde minimum temperatuur).
De belofte bij de nieuwe ketel was dat we zeker minder kosten zouden hebben omdat deze ketel veel zuiniger zou zijn. Helaas werd op dat moment de energieprijzen verhoogt dus verwachten we dat het rendement 0 zou zijn.
We draaien nu ruim een jaar met de nieuwe ketel en wat denk je?
We krijgen geld terug!
Het is niet veel maar dat is toch beter dan geld te moeten bijleggen toch?
Een mooie meevaller zo aan het eind van het jaar.

Heb jij nog een leuke meevaller gehad?
4 opmerkingen:

 1. Blokverwarming, ik heb ooit besloten dat ik dat nooit wil... Dat was het jaar dat m'n ex 1600 euro moest bijbetalen voor zijn 3-kamer appartement, terwijl we het hele jaar praktisch in de kou zaten, en hij aan voorschot al net zo veel betaald had als m'n ouders in een flinke eengezinswoning met vijf slaapkamers. Hij kreeg te horen dat het vast kwam dat hij nu werkloos thuis zat, maar omdat hij dat jaar wat met mijn zuinige persoontje had ging z'n verwarming juist minder aan - en mijn moeder zit ook het hele jaar thuis, dus... Nee, ik ben blij dat ik het zelf in de hand kan houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @eccentriclady: Dat herken ik dus ook. Toen ik m'n man leerde kennen (hij woonde hier al) viel het me ook al op dat die kosten zo hoog waren. Van alles geprobeerd maar nu met de nieuwe ketel/meters voor het eerst geld terug. En dat met een kleintje. (nu scheelt het wel dat ze liever met 15 graden slaapt dan 20 ;)
  Als ik kon kiezen had ik het ook liever zelf in de hand.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja ik had een echte meevaller! Ik had 2 weken geleden schoenen gekocht bij Zalando, maar die waren te groot. Dus gratis retour gestuurd en toen wilde ik de juiste maat bestellen en kwam ik een kortingscode van Zalando tegen op e-Kortingscode.nl! Scheelde even €10,-, maand van de meevallers! :)

  Keep on bloggin'!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zijn de eiteindelijk kosten van die blokverwarming ?
  meestal zijn dat ook ketels uit het jaar nul dus besparen is kinderspel.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat.