Pagina's

vrijdag 20 juli 2012

scheer je ('t) weg!?

Na het lezen van diverse blogs over het verminderen van water verbruik dacht ik eens na over mijn eigen verbruik.
Nu sta ik niet elke dag onder de douche en die ene keer in de week sta ik er ook niet langer dan een kwartiertje onder. (maar afdrogen met een washandje gaat mij (nog) niet lukken hoor)

Maar dan in de zomer...
Ik heb nogal wat last van beharing en onder een rokje met blote benen vind ik het toch niet zo'n gezicht. 
Maar hoe pak je dat aan als je toch zuinig aan wilt doen?

Elektrisch ontharen vind ik voor m'n benen nog wel gaan maar voor andere lichaamsdelen toch te gevoelig.
Ik heb ontharingscrème weleens gebruikt maar, buiten dat het erg stinkt, vind ik het ook niet geweldig werken.
Op dit moment gebruik ik gewoon een scheermesje maar ook dat is niet geweldig.

Dan denk ik nog wel eens terug aan die reclame over wat er allemaal 'verbeterd' is (geen idee waar die over ging maar je zag zo'n winkeldame met okselbeharing).
Nu vinden we dat vies of zo maar toen wist je toch niet beter?

Hoe ga jij om met (over-)beharing?


10 opmerkingen:

 1. Hirsutisme heet het als het sterk is en heeft te maken met hormonen. Vaak wordt het mannelijk hormoon dan te snel afgebroken bij vrouwen.
  Scheermesjes vind ik nog het prettigste (ook geen vreemde toevoegingen in allerlei crèmes dan) en werkt het beste bij mij. Gewoon inzepen met bijvoorbeeld olijfzeep van te voren en dan scheren. Vroeger vaak gewoon een scheerapparaatje gebruikt, ging ook goed. Alleen geluid is minder als er andere in de buurt zijn.
  Beste is nog een pincet (haartjes blijven dan langer weg dan scheren en komen niet zo stoppelig terug), alleen duurt dat wat lang en alleen maar geschikt voor gezicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik gebruik een scheermesje. De laatste tijd wat minder zuinig op z'n zachtst gezegd: ik logeer voor mijn vakantiewerk bij Vriend, en vergeet elke keer mijn mesjes. Dus pak ik er maar eentje van Vriend, ehm... wel na eerst gevraagd te hebben of het mocht, want ik schrok een beetje van de dure dingen die hij heeft liggen xD en die mannengezicht-mesjes zijn toch echt een stuk eerder bot dan de mijne of zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem, pincet is niet zo goed, want door het haartje er uit te trekken geef je juist weer n groei-impuls aan het haarzakje. Het beste is zo kort mogelijk afknippen van storende haartjes. Verder gebruik ik voor oksel en benen een ladyshave. Inderdaad, eerder vonden we het gewoon. Ik ben ook niet zo dat ik elke dag scheer, naar mijn idee heeft het haar ook n functie, nl. waar lichaamsdelen tegen elkaar aan komen zorgt het voor n soort glad over elkaar heen glijden. Daarom haal ik het ook niet tot op de laatste milimeter weg, maar wel n deel. Voordeel van wat ouder zijn, het groeit allemaal wat minder hard en vol ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik gebruik ook scheermesjes, elektrisch is zo pijnlijk. De mesjes heb ik in 2005 in bulk gekocht tijdens een vakantie naar de VS en zijn nu nog niet op. Dat scheelt wel, want nu zijn we bijvoorbeeld gedwongen extra zuinig aan te doen en dan hoef ik dat soort dingen in ieder geval niet te kopen. Crème vind ik ook niet goed werken. Ik heb wel eens van die strips gehad en als mijn mesjes op zijn, wil ik een keer van die zelfgemaakte suikerwas/hars gebruiken, die schijnt echt goed te zijn én heel goedkoop.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Na een paar pijnlijke ontstekingen scheer of epileer ik niets meer. Mijn huid en mijn haarzakjes kunnen er blijkbaar niet zo goed tegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ontstoken haarzakjes ontstaan als je tegen de haargroeirichting in gaat met scheren, dat moet je NIET doen! Scheren met de haargroeirichting mee! Dan is er veel minder kans op ontstekingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vindt de scheermesjes het prettigst. Maar dan niet de goedkope wegwerpdingen, maar juist de iets duurdere modellen.

  Die tip van Lariks om in de haargroeirichting te scheren ga ik eens uitproberen. Ik heb ook een heel gevoelige huid.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Toch maar wel scheren. De benen. DE oksels en de poes ook!!! Manlief staat er op!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb een elektrisch scheerapparaat van 25 jaar oud en die doet het nog steeds prima. Ik gebruik die liever dan scheermesjes.

  VeggieMo

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Als je naar filmpjes over vroeger kijkt, zie je dat de scheerbaas zijn scheermes (klant heeft groot servet onder de kin, die filmpjes dus) aan een lap of stuk papier afveegt. Als de klant geschoren is, neemt hij de huis af met een lekker warme natte doek. Zo bespaar je water, deden mijn ooms ook altijd, pap gebruikte 1 scheerkommetje voor heet water, dat was wel voor het gezicht, zijn benen en oksels schoor hij echt niet dus. Maar je zou kunnen overwegen voor het inzepen jebenen en oksels nat te maken, kraan dicht, inzepen, scheren en scheermes afvegen steeds, daarna lekker afspoelen.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat.