Pagina's

dinsdag 4 februari 2014

brood workshop

Gisteren was er nog een plaatsje vrij bij de bak workshop van onderdeknotwilg.
Omdat ik op dit moment geniet van een paar vrije dagen heb ik hier gelijk gebruik van gemaakt.

Af en toe probeer ik het, maar een goed gelukt brood(je) heeft hier nog niet zo  vaak het licht gezien.  Ik hoopte dan ook wat tips te krijgen zodat het in het vervolg wel gaat lukken.

Nu dat heb ik zeker.

Allereerst werden we door het hele gezin ontvangen.
Zo maakte ik kennis met de personen die ik al een beetje mocht kennen via het blog.

Na uitleg werd het eerste brood voorbereid.  Dit werd met de machine gekneed zodat we verder konden met het volgende;
Knoopbroodjes.

Nu was het afwegen en handmatig kneden aan de beurt.
En dit is het echte werk. Dat vliesje dat je moet kunnen trekken is dus heel wat meer werk dan ik altijd had gedacht.

Je moet er dus echt de tijd voor nemen.

Maar terwijl alles stond te rijzen hadden we zelfs nog tijd om een boterkoek klaar te maken.

Met een mooi rond brood,  zes Knoopbroodjes en een boterkoek vertok ik 4 uur later weer naar huis.

En op de boterkoek na (die is morgen aan de beurt) is alles gekeurd en goed bevonden door de "keurmeesters" :)

Met de meegekregen informatie en recepten moet het nu toch gaan lukken om zelf ook een goed brood te bakken.

Wat bak jij/zou je willen bakken waarbij je graag nog eens wat tips voor zou krijgen?

5 opmerkingen:

  1. Leuk om te lezen. Ik wil ook nog een keer de workshop gaan volgen bij haar. Ik bak al geruime tijd ons eigen brood, eerst nog met een deel bloem erbij, maar na heel wat probeersels heb ik nu eindelijk een goed 100% volkoren brood , dus zonder bloem. Heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat goed om daar de tijd voor te nemen. Ik bak gewoon lekkere woensdagmiddag dingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik bak graag, maar eigenlijk niet vaak genoeg. Eigenlijk bak ik alleen voor visite. Wij zijn samen en dik genoeg, haha. Ik ken mezelf. Alles moet op als ik weet dat het er is. Daarom alleen voor visite en dan geniet ik er dubbel van :-). Succes met broodbakken hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Man is van origine broodbakker. Dus als het mij niet lukt, grijpt hij in en komt het altijd goed. Ja, ik weet het, ik ben een bofkont :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat leuk zeg dat je een WORKSHOP hebt gevolgd!
    En met resultaat begrijp ik wel :-)

    Ik bak ook altijd zelf ons brood,
    al doe ik het ook best vaak gewoon simpel met de broodbakmachine.
    Als ik het zonder dit apparaat bak kost het meer tijd maar is het wel veel lekkerder,
    en zonder gat in het brood van de kneedhaak :-)

    Ik zou nog wel eens graag wat tips over SPELTBRODEN bakken willen horen/lezen.
    Dat is toch een beetje anders.

    Een hartelijke groet, Suzanne

    BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat.