Pagina's

maandag 18 november 2013

zoete broodjes bakken

De rust is weer even terug gekeerd. 
Naast de drukte op het werk was het thuis ook druk met de verjaardagen van dochterlief en mezelf. 

Ondanks het krappe tijdschema is het toch weer gelukt om zelf te bakken. 
Een appel- en perziken taart (recept volgens mij van iemand uit blogland)
Cake-jes en mini-cake-jes

Daarnaast heb ik al een paar keer Zeeuwse bolussen gebakken naar het recept van uit mijn keukentje. Wel met minder zout dan het recept aangaf (snap dat er iets in moet maar 3-4 gram is voor ons voldoende)

Vandaag het recept gebruikt om er rozijnen bolletjes van te maken. Maar die hebben nog niet helemaal de smaak die ik zoek. 
Dus dat wordt nog een keer bakken. 

Geef jij wel eens een eigen draai aan een recept? 

2 opmerkingen:

  1. Ik durf dat meestal niet. Ik ben niet zo'n kokkin, en houd me daarom strikt aan de regels.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi! Ik doe dat wel regelmatig, maar niet vaak met basisingrediënten in broodrecepten. De aangegeven hoeveelheid zout is vaak precies uitgerekend, Zout is een heel belangrijk onderdeel van gistdegen,het zorgt in samenwerking met de gist voor een betere glutenstructuur en stevigere doch luchtiger deeg. (volgens mij heb ik het zo correct uitleged ;-) Ik zou zelf 9 gram zout gedaan hebben.
    Hebben ze gesmaakt? Ben benieuwd!
    Groetjes, Marike

    BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat.