Pagina's

maandag 28 januari 2013

Recepten


Vorige week kreeg ik van een collega enkele receptenboeken. Zaterdag had ik ineens zin om een recept uit te proberen uit het boekje voor cakes en taarten.
Eerst maar eens kijken of ik de gevraagde ingrediënten in huis had en ja, voor een donkere chocolade tulband had ik alles bij de hand. Behalve de tulbandvorm.
Toen kwam ik er achter dat er gesproken werd over een kop als maat. Voorin stond dan wel dat een kop 225 ml is maar dat is niet handig als je vaste stoffen wilt afmeten.
En als ik ergens een hekel aan heb is het wel om de 1e x iets op de gok te doen.
Als ik een recept eenmaal onder de knie heb hou ik wel van variatie.
Maar ja, je moet toch wat..
Dus zo goed en zo kwaad alles afgemeten en daarna gewogen en opgeschreven zodat ik het de volgende keer als uitgangspunt kan gebruiken.
Ipv in een tulband vorm heb ik het in een cakeblik gedaan en van het deeg dat er niet in paste minicakejes gemaakt.
De cake smaakte goed en zal als het recept helemaal naar m’n zin is zeker een plekje krijgen in m’n kookschrift.

Volgende keer ga ik een hartige taart proberen.

1 opmerking:

  1. Op ons komt het heel raar over maar in de VS en Engeland is het heel normaal om vaste ingrediënten in een maatbeker af te wegen. Je kunt moeilijk om gaan rekenen maar je kunt ook naar een goede kookwinkel (misschien ook kringloop) en daar een maatbeker te kopen met een angelsaksische maatverdeling.

    BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat.